Voluntaris de la Guàrdia Urbana netejarem, un any més, d’escombraries el fons marí de Barcelona

El Club Esportiu de la Guàrdia Urbana (CEGUB) duu a terme aquesta iniciativa des de l’any 2008. La idea és sensibilitzar la ciutadania que tot el que es llença al WC i al terra de la via pública acava al mar.

Els voluntaris i les voluntàries que participen són del CEGUB, del Centre de Busseig Vanas Dive i de SAS bombers.  Netejaran amb les seves mans, el fons marí de tot el litoral barceloní. Fent incís en els laterals i frontals dels espigons submergits.

Comptaran amb el suport d’agents de la Unitat de platges de la  Guàrdia Urbana de Barcelona amb una embarcació i un quad fent tasques de seguretat i suport als submarinistes.

També col.laboren Fecdas i Segurartic amb merchandising pels participants.

En cada immersió s’agrupen, es classifiquen i es pesen les deixalles obtingudes, que es porten finalment al Punt Verd del Fòrum. El resultat, fins ara, ha estat d’aproximadament 700 quilos de deixalles a l’any, amb residus com fils de niló, moltes tovalloletes, envasos de plàstic de tota mena, llaunes, ampolles de vidre i objectes com carteres amb documentació sostretes o perdudes, peces de roba i algun bitllet d’euros.

Aquesta edició es farà el 27, 28 i 29 de setembre, coincidint amb el final de la temporada de platges que és quan més residus s’han generat.

No es veuen però hi són.