Recollits 700 quilos de residus en la XV edició de la Neteja del Fons Marí de Barcelona

Un any més, el Club Esportiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona (ceGUB) ha organitzat la Neteja del Fons Marí del litoral barceloní, una acció per reivindicar el respecte a l’entorn natural de la ciutat i sensibilitzar sobre la seva fragilitat.

Aquesta setmana ha tingut lloc la XV Neteja del Fons Marí del litoral de Barcelona, una iniciativa organitzada per la secció de submarinisme del Club Esportiu de la Guàrdia Urbana en què han col·laborat els Bombers de Barcelona i, com sempre, les instal·lacions del centre de busseig Vanas Dive.

L’acció va començar dimarts i ha acabat aquest dijous amb la recollida d’un total de 700 quilos de residus. Durant aquests tres dies, un total de 70 voluntaris i voluntàries del ceGUB, de Bombers de Barcelona i del centre de busseig han netejat els espigons dels residus que s’han generat durant l’estiu.

En concret, s’ha actuat sobre els espigons del Gas, de Sant Sebastià i del Bogatell, l’espigó dret de la platja de la Nova Icària i també els espigons de la Mar Bella, de Bac de Roda i de la Selva de Mar. S’han netejat tant les roques de la superfície dels espigons com la part submergida, on s’acumulen residus no orgànics com envasos de plàstic, vidres o llaunes.

Per dur a terme aquesta iniciativa, que el ceGUB organitza des del 2008, s’ha disposat d’una embarcació i un quad de la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que han donat suport als submarinistes des de l’aigua i els espigons.

Amb aquesta acció, a més de col·laborar en el manteniment del medi ambient del litoral barceloní per al gaudi de la ciutadania, és possible detectar els punts en què s’han produït conductes incíviques.